Social Icons

Pages

Wednesday, March 6, 2013

My Wet Kitchen.. After 1 1/2 Year


Ni kira entry mengimbau kembali keadaan wet kitchen waktu mula-mula dulu and the condition after one and a half year.. kiranya sekarang ni la.. Nak jengah, meh ler...

Gambar ni, kalau you all pergi entry kitchen sebelum ni, memang ada I letak. Carilah entry tu ye.. korang gi je kat labels then cari "KITCHEN". Jangan lak cari LAMAN! This photo was taken just after dapur I ni siap. Hob tak letak lagi sbb we all pakai yang lama. Belum angkut lagi sebab time ni we all belum pindah. The red in theme.. I like it! Nampak garang and megah kao! ha..ha..

Ni lah keadaannya my wet kitchen ni yang tak pernah berhenti berkhidmat untuk tuan rumah setiap hari kecuali time we all holiday or balik kg. Kira time tu barulah dia dapat berehat and kira tutup kedailah! Masih di tahap kebersihan yang memuaskan. Memang I dah masak, suruh my Bibikk lap semua. Tak mboh minyak-minyak sana sini weih! Rosak nanti dapur merahku! muah, muah, muahhhh.. kat atas hood, kat tepi, semua lap!

The sliding door from RELIANCE to divide the wet and dry kitchen so that tak adalah kacau. If tetamu datang reramai, sila ke ruang depan tu ye sementara I masak. I memang tak suka orang menjengah I masak nanti tak menjadi..

This is from the dry kitchen. eh cak!

This angle was taken from outside, kat tepi pintu, jengah ke dalam. Tu rak simpan botol sos sebagai and that deep freezer tempat simpan barang-barang basah. Dump je kat situ. I beli pun sebab peti sejuk kat rumah lama tak muat simpan EBM.. tak regret you.. So, I dengan senang hati stocked up mmy EBM kat my fridge while barang dapur letak kat deep freezer...

Cerita deep freezer ni ada kat entry awal-awal in my blog. carilah ye korang.. :)

9 comments:

  1. assalamualaikum....akak..kt mne akak beli sliding door utk dpur... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak boleh bg detail sliding door tu cantiknyee..
      puas cari

      Delete
  2. Kak. Nk tau gak kat mana temlah pintu dapur tu. How much ye. Pls email suebitt@gmail.com

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..sliding door tu beli kat mana n berapa total kos sekali pemasangan yea? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. From Reliance.Untuk harga promosi, selalu buat during homefest dalam bukan Oct setiap tahun

      Delete
  4. Replies
    1. Unity Kitchen. harga nanti i e-mail ya

      Delete
  5. kak.boleh tahu hrga buat sliding door tu?tq.email sy.fizahali12@gmail.com

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates