Social Icons

Pages

Monday, September 19, 2011

Renovation (Part 4)

On the way to our house... so peaceful, so lovely... Wah! Ada burung undan la kat atas tu! Byk lak tu... Ni bukan kat Zoo Negara ye. Ni dah jauh from the zoo...







Sudah sampai depan rumah. Keta tak leh masuk porch sbb sudah ada byk simen and pasir. Rumah sebelah pun dah start renovation tapi I tak ambik that contractor. Tapi kalau u all nak buat reno, leh ambik no tel org tu (kalau nampak la..). Tapi boleh juga ambik contractor I. Very well recommended...


Mak kau! Tu dia bila I masuk... wayar berselirat.. this is at the Living Hall utama...


At dining area. Wire for additional lights and alarm system...


For alarm at Master Bedroom


Alarm also at the "future" build in wardrobe in Master Bedroom


All the alarm wires being brought to ground floor..


Aircond sume tanam dalam so you won't see all the pipes kat luar rmh. Nampak kemas...


Alarm between 2 rooms kat atas...


Ni pekerja2 my contractor. The same pekerja yg buat rmh I kat Cheras. Depa tgh rehat sambil smoking...


My hubby with the "toiko" still in the process of discussion to finalize things...



1 day sudah naik batu and all. So cepat, memang very professional. I like! Tapi kita lak terkejar2 sampai tak leh nak fikir utk change plan (kalau ada last minute changes la..)



Kemas kan? As what I have told u earlier, that's the reason I choose this contractor. Kemas, professional and easy for discussion. And 1 more thg, dia amat menepati masa and waktu. Tak ada pekerja Indon ye, saya ulangi, tak ada pekerja Indon except this one Bangla yang tukang bancuh simen and kerja2 biasa...



If u all perasan la kan, ada tak brg2 bersepah2 kat sana sini? Tak de kan? Ada tak lantai depa tak cover? Tak ada kan? Ada tak sampah sarap merata? Tak ada kan? I tak jump satu batang paku pun diletak merata. In fact, bila ada habuk and sampah, depa akan clear up things before they leave. The batu2 for the dinding yg dah kena hacked pun dah tak nampak dah.. Thumbs up! So kalau datang rmh, memang bersih la. Chewah! Promote, promote. Ha! Ha! Ha!


Dik Man yg sentiasa mengikut ke mana jua kami pergi with no complaint. Ni buat muka plak dah... Papoyo lah.. That tangga behind him dah diganti batu for safety reason...

32 comments:

  1. Kak, boleh share tak contact contractor akak + wireman + plaster ceiling + tiling and alarm?

    Saya nak masuk rumah baru and require their services since akak punya rating on them bagus.

    thanks

    ReplyDelete
  2. Please see your mailbox ye. I dah reply.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam kak, did not get ur email. Boleh tak send again? my email is alwynzuleika@gmail.com

    thanks!

    ReplyDelete
  4. Akak..nk no contractor...emailme hamilenie@gmail.com

    ReplyDelete
  5. salam akak...kalau boleh share no kontraktor...tq
    kosongplate02@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. salam...akak...minta maaf susahkan akak...boleh tak akak email sekali lagi...sbb sy check...tak ada....tq akak...

      Delete
    2. salam....akak...sy dah dapat...terima kasih akak...

      Delete
  7. mama aliaa, boleh share kan tak contact contractro, wireman and ceiling plaster. email saya yonni24@yahoo.com.. thanks

    ReplyDelete
  8. Salam kak,
    boleh tak share contractor contact details to syukrizakaria@gmail.com
    Thanks!

    ReplyDelete
  9. Salam, tertarik dgn recommendation u. Boleh bg contact no contractor tu. email kpd mamamemet@gmail.com. Tks.

    ReplyDelete
  10. boleh email me dikjainor@yahoo.com
    Thanks

    ReplyDelete
  11. assalam, baca blog u....leh dptkan no contractor?
    emel ke simple_future12@yahoo.com..thanks alot

    ReplyDelete
  12. Assalam kak. Boleh email saya no contractor ni? terima kasih.

    Ni email saya faiz_alyahya@hotmail.com.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  13. As salam kak lehtak email no kontraktor ni. Tq kak. Email saya harlizaabdulkarim@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Salam Puan , boleh minta no contact kontraktor2 yang you pakai. Tengok kerja2 dia orang macam ok sangat.

    Email saya ida.ahmad15@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. Assalam Puan,
    harap dapat kongsikan contact kontraktor yang puan pakai.
    email: irshadbanuri@gmail.com

    terima kasih atas makluman :D

    ReplyDelete
  16. Assalam, boleh saya dapatkan no kontraktor tu?
    Email saya - arep727@gmail.com

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Slm puan boleh dptkn cntact cntrctor.. nurulsinchan@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Slm pn boleh dptkn cntact cntractor..tq
    nurulsinchan@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Slm pn boleh dptkn cntact cntractor..tq
    nurulsinchan@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Salam... saya baru pas reno rumah saya... area paya rumput melaka... rumah semi d single storey.. 30x48 build up... 40x85 total keluasan... besar la gak.. banyak cermin plak tu :)
    Nak share pengalaman.. scope reno : cornice utk ruang tamu n dry kitchen, kitchen cabinet plus tall unit utk dry kitchen (agak luas), table top for wet kitchen, wiring plus installation termasuk auto gate wiring & door bell, tv panel, tv hanging kabinet, grill utk satu rumah, tambah tembok batu kat wet kitchen plus pintu besi... saya survey 5 contractors... quotation average rm40k.. but finally saya jumpa ah keong... quotation dia cuma rm27k... rumah saya dh 80% complete.. keje kemas... contractor dia pun sume jenis tua2 n experience... ramai gak teman ofis saya dh start mintak quotation dari dia... rasa nak share cuz price dia sgt bagus plus keje pun kualiti... dia cover area melaka seremban hingga ke kl... bley minta quotation for free n compare dgn kontraktor lain... manela tau bley save $$$ :)
    if nak more detail, bley pm saya... 0165444303...saya bley share skali pix umah saya :)

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates