Social Icons

Pages

Tuesday, July 31, 2012

Akhirnya Tercapai Hajat for Laminated Flooring!


"Kutunggu dan kutunggu, fikiran ku terganggu. Makan minum pun tak lalu kerana kamu.."

Acheh! Siap nyanyi lagi tu. Dah lama akak ngidam buat laminated floor ni. Memang I tak puas hati dengan flooring tingkat atas rumah I. Ada ka dia kasi jubin yg old pesen (1x1) nya macam zaman dolu-dolu tu. Kalau pakai kat dapur, logiklah sikit tapi ni hah! Kat tingkat atas rumah kau kasi we all (pembeli) ni jubin jenis camni. Kalau mop, pijak balik,  memang sah-sah berbelak. Ada kesan tapak kasi memasing lagi kat situ...
I dah memang sakit mata nengoknya tapi pendamkan aje lah hajat tu. Tunggu budget nan ado and setelah hampir setahun, "Akhirnya, kini pasti, ku merasai..." Nyanyi lagi weih!

These are the papan. So nipis kan? The thickness is 8 mm or senang cerita, tak sampai 1 cm pun. Ni kira standard la ni, and yang paling murah..

Very the professional. Baik boss sampai pekerja. Memang puas hati. Service tip top, workmanship, bagus. All workers are Chinese. Ni bukan we all mintak tapi memang pekerja dia semua orang sebangsa. Tapi memang I pernah mentioned dulu kan, my contractor's workers menang semua Chinese kecuali yang tukang bancuh simen, orang Bangla. Itu pun dah kerja dengan tauke dia for 15 years. Memang kerja puas hati!

Keletang, keletung, depa hacked the skirting. Start pukul 11 pagi, tak sampai satu jam, semua dan tanggal...

Siap kasi sapu lagi kasi kumpul satu tempat... Ye dik oooiii... skirting sedia ada kena lah hacked sbb nak pasang skirting baru from papan.. Kok tak, apo lak ghoman eh. Tak cantik la..

Pas tu they covered all the lantai with plastic. Then covered with foam plak sebelum letak papan..

Tu dia dah bersusun dah tu...

My hubby yang pilih nak campur campur color ni. Tapi the colors, I yang pilih. Ni last minute change ni. Initially, ada ka my hubby pilih color putih as the base and selang-seli dengan warna chocolate. Tapi the boss tu memang bagus giler. Last minute change pun dia layan. Siap willingly to see us somewhere lagi kat KL ni to finalize things. Dia kasi quotation pun on the spot. I cari dia ni dalam internet. Saja survey2 sebab dah 5,6 orang datang, semuanya menyakitkan hati I..

Tengok je lah ye. Nak explain how to fix this, I bukan tau pun. Kalau I tau, baik D.I.Y.!

Hampir siap...

Tada... sudah siap. Pukul 4 sudah kawtim minus their 1 hour lunch break. Ni kat ruang tamu je. Kat dalam bilik I, akak pilih warna gelap gitew tapi with different price.. tapi tak lah mahai sangat.. mahai skit ja from this..he..he..

Blog update: 1 MARCH 2015

Since ramai sangat yang tanya pasal contact no. for this laminated flooring ni, here is the no:

MR TONY: 019-226 9816

He's based in Petaling Jaya, Selangor. So those yang tinggal area Klang Valley ni, bolehlah suruh dia datang rumah untuk ukur and bagi quotatio. Tak ada hal punya.. In fact, I yang duduk kat selatan negeri Selangor ni pun dia sanggup datang. Business ma..

229 comments:

  1. Salam..boleh share contact number contractor flooring. aznur_aqilah@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  2. Kak..apakah nama cintractor n brapa kos yg dh dicharge for floor akak? hamilenie@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Salam Kak,
    Boleh share x nama contractor n pricing per sqft. Tq. Marlinajamal@gmail.com...saya pon tgh suvey2

    ReplyDelete
  4. Those who did ask for the contact, I dah reply to your personal e-mail yer..

    ReplyDelete
  5. Mama Aliaa --- sy pun nk tau contact no. jugak norz1716@gmail.com. tq in advance :-)

    ReplyDelete
  6. Nor/ Zaidi, check e-mail. dpat tak?

    ReplyDelete
  7. Boleh emailkan jugak ctc no n price.tqsm.lailahusna811@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Salam puan boleh email kan contact no supplier ker shihaisa@yahoo.com.my

    tq

    ReplyDelete
  9. Salam puan boleh email kan contact no supplier ke irmaiibrahim@gmail.com

    tq

    ReplyDelete
  10. Salam puan boleh emailkan contact number contractor & harga persft kat mohamedkhaliq@yahoo.com
    Terima kasih. Jasa puan dikenang.

    ReplyDelete
  11. En. Mohamed Khaliq, check email. Irma also.. dah dapat my email kan?

    ReplyDelete
  12. email sy juga price n contractor nya.tgh cari cari. mulan_kios@yahoo.com tq.

    ReplyDelete
  13. salam kak,

    sy pun nak tau brapa hrga contractor tu charge per sqf? n nak contact no . :) tq

    irish_87gurl@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. Puan boleh emelkan harga dan contact contractor tu?

    fazliakmal@yahoo.com
    tkasih

    ReplyDelete
  15. Salam, boleh emailkan harga quotation and contact number contractor tu? afiqah.sarbini@gmail.com

    terima kasih banyak :)

    ReplyDelete
  16. Salam puan.. Boleh tolong emailkan harga & contact contractor tu?
    mimi_slurpy@yahoo.com
    Terima kasih!

    ReplyDelete
  17. Assalam puan..bleh emel sy contact no contractor tu dan bape roughly dia caj buat bilik tu? Tqvm.
    Emel: ell323@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Salam kak. Saya xdapat lah email akak haritu. Boleh x akak email balik? mimi_slurpy@yahoo.com terima kasih ye kak

      Delete
  19. sis.. can share with me juga x? I pun berminat nk buat ne.. sitiaminah.hashim@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. Salam puan blh pm sy harga,name n lokasi kontraktor tu.

    a.fikri_kujiro@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Mimi, Akak dah reply. check balik e-mail

    ReplyDelete
  22. nak jugak contact,price too...n yg contractor utk extension tu skali eyh kak..

    thx
    dana

    danadanish@gmail.com

    ReplyDelete
  23. Salam kak.,.nak jugak no. Email farrah_811@yahoo.com. Thanks

    ReplyDelete
  24. Boleh tak bagi contact utk laminTe floor ni..tq .my email is ikartiniy@yahoo.com.

    ReplyDelete
  25. putri, check e-mail for the price

    ReplyDelete
  26. Sy nk jg quotation yg sis dpt and contact no. Tq ye..noorbaya_206@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. Akum,sis leh tlg bg quatation n contact no. Contractor tu..tq ya..zahin2008@gmail.com

    ReplyDelete
  28. fiza, dah reply. .and to those yg tak dapat my reply, please send email to me again ya..

    ReplyDelete
  29. Salam, Boleh saya tahu harga per square feet?

    ReplyDelete
  30. Salam, Boleh saya tahu harga per square feet?

    ReplyDelete
  31. fatin, dah reply.. if not, kasi e-mail address

    ReplyDelete
  32. kak blh emelkan detail contractor ni x .. and brapa harga p/sqft ? emel saya mayvis303@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Mama aliaa boleh bagi tau no contact no contractor tu x please icha_manis1986@yahoo.com thanks

    ReplyDelete
  34. Mama aliaa boleh bagi tau no contact no contractor tu x please icha_manis1986@yahoo.com thanks

    ReplyDelete
  35. SALAM SIS... bape harga sq/ft ek? bole bg conteck no contractor tu x?
    hasliza125@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. SALAM SIS... bape harga sq/ft ek? bole bg conteck no contractor tu x?
    hasliza125@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. salam, bole email saya?? harrafyelza@yahoo.com...brp ek regenye..kata area mana

    ReplyDelete
  38. salam, bole email saya?? harrafyelza@yahoo.com...brp ek regenye..kata area mana

    ReplyDelete
  39. salam, nak jugak.
    bape harga sq/ft ek? bole bg conteck no contractor tu x?

    terima kasih.

    ReplyDelete
  40. Kak tolong email kan skali..details and contact die.. Tq.. :)
    Anne_zarith@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. akak..email sy. dya149@gmail.com.

    ReplyDelete
  42. salam sis, bole share contact contractor ni..tq
    rey810_2000@yahoo.com

    ReplyDelete
  43. assalam sis, pls email me details of the contractor
    and price etc
    nuyulopix@gmail.com

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum, pls email me details of the contractor
    and price .. thnks ye rfareeza@tm.net.my

    ReplyDelete
  45. assalamualaikum, pls email me details of the contractor
    and price .. thnks ye rfareeza@tm.net.my

    ReplyDelete
  46. Salam, boleh kongsikan price dan kontraktor tak.. medegil@gmail.com.. TQVM

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. Salam, boleh kongsikan price dan kontraktor tak azizi2me@gmail.com

    ReplyDelete
  49. salam kak... saya tengah survey2 contractor ni. akak email kat saya contact no. & price contractor ni, please? syaiyeeda@yahoo.com
    thank you so much :)

    ReplyDelete
  50. Mili, Tina and beyond, I dah reply

    ReplyDelete
  51. salam...boleh share contact number laminated flooring ni tak ?
    fazrina@silk.my

    ReplyDelete
  52. mama alia boleh email me nombor contractor n dr mana, price, n jenis laminated ni...bape rm perkaki...gee2209@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. mama alia boleh email me nombor contractor n dr mana, price, n jenis laminated ni...bape rm perkaki...gee2209@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. mama alia boleh email me nombor contractor n dr mana, price, n jenis laminated ni...bape rm perkaki...gee2209@yahoo.com

    ReplyDelete
  55. mama alia boleh email me nombor contractor n dr mana, price, n jenis laminated ni...bape rm perkaki...gee2209@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. mama alia boleh email me nombor contractor n dr mana, price, n jenis laminated ni...bape rm perkaki...gee2209@yahoo.com

    ReplyDelete
  57. Salam sis...boleh share no fon yang wat lantai papan ni?tq... faridahfairuz@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. Salam sis...boleh share no fon yang wat lantai papan ni?tq... faridahfairuz@yahoo.com

    ReplyDelete
  59. pn.boleh share berapa rm/sft.dan upah pemasangan per kaki persegi. nak tau, ni kat area mana?.emailkan kat sy di hadi_twh@yahoo.com.

    ReplyDelete
  60. Salam puan..
    Boleh tolong emailkan contact number contractor ke email saya....
    thealeng@gmail.com
    Terima kasih!

    ReplyDelete
  61. Salam...boleh email detail harga dan ctc no contractor ke izwan at yahoo dot com tq

    ReplyDelete
  62. mama, boleh emailkan detail harga dan contact details. urgent. tq ahmupdate@gmail.com

    ReplyDelete
  63. Kak tlg email norhidayah1105@gmail.com. .1 kaki rm brapa?

    ReplyDelete
  64. salam boleh x email kn no contractor n harga per sq.. farizaeija@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  65. salam puan..bley email utk sy skali detail contractor n price.
    azi_anis@yahoo.com

    ReplyDelete
  66. Salam..boleh tlg emailkan dekat sy sekali? norsafinazdaud@gmail.com
    Terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brp harga sekaki dan brp pula cas pemasangannya...nampak cantik sgt..

      Delete
  67. Tolong email kat sy..haireyusop@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
  68. boleh saya dapatkan harga per sq ft...email ker dzarsya@gmail.com

    ReplyDelete
  69. Boleh email kt sy harga per sq..contact number contractor n address sekali yer..tq ida.kirana@gmail.com

    ReplyDelete
  70. salam...boleh share harga per sq.ft dan contact number contractor x..tq banyak2 ya..
    syahrulazmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  71. Salam kak email kt saya kak erdakhairul@gmail.com
    Tq kak

    ReplyDelete
  72. Salam Puan, boleh email kat saya the quotation and detail contractor for laminated floor? farleen83@gmail.com Thanks :)

    ReplyDelete
  73. Slm kak..boleh bg no.cntractor n cost buat ni?

    ReplyDelete
  74. asSalam Puan, boleh email kat saya the quotation and detail contractor for laminated floor? ayieaida@gmail.com ..thnx

    ReplyDelete
  75. kak, boleh no. ni email sy syuhadahashaan@gmail.com

    ReplyDelete
  76. salam kak. tlg email saya the contractor no/details? :)

    ojanbis@gmail.com

    ReplyDelete
  77. Salam. Kak boleh email address contractor dan dia punya quotation. Email ke azim209@yahoo.com

    ReplyDelete
  78. Assalamualaikum kak. Boleh saya tahu quotation buat floor laminate ni and nombor contractor tu? Terima kasih banyak2 n.iman318@gmail.com

    ReplyDelete
  79. Assalamualaikum kak. Boleh saya tahu quotation buat floor laminate ni and nombor contractor tu? Terima kasih banyak2 n.iman318@gmail.com

    ReplyDelete
  80. salam. boleh email contact contractor? tq :) sha.amir@live.com

    ReplyDelete
  81. Salam, bole pm contact contractor dan juga harga Ke roxxdeed@yahoo.com tq in advance puan

    ReplyDelete
  82. Salam, bole pm contact contractor dan juga harga Ke roxxdeed@yahoo.com tq in advance puan

    ReplyDelete
  83. Leh pm no contraktir dan budjet pm fidah73@gmail.com

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum kak. Boleh saya tahu quotation buat floor laminate ni and nombor contractor tu? email - sheilajubah@yahoo.co.uk. TQSSM

    ReplyDelete
  85. Aslm. Sy nk jgk contact number contractor n quotation blh......
    aimarsafwan@yahoo.com

    ReplyDelete
  86. salam.. sis boleh bagi contact number contractor tu and brp total sis buat utk rumah sis email: maxazrhiela@yahoo.com

    ReplyDelete
  87. Salam kak..boleh saya tahu detail company laminate floor ni utk dihubungi? Email me at feez2708@yahoo.com
    Thanks.

    ReplyDelete
  88. Salam Puan, boleh tolong beri quatation dan contact no. Contractor Puan? Terima Kasih. Emel : ummifidza@gmail.com

    ReplyDelete
  89. salam kak..boleh dapatkan detail kontraktor and price quotation nya?berapa all in cost yang terlibat.thanks ye
    Emel nadiaradzi86@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Salam Puan , boleh bagi contact number contractor dan quotation harga per sqft yg puan dapat..Terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  91. Salam Puan, boleh tolong beri quotation dan contact no. Contractor Puan? Terima Kasih. Emel : lia1380@yahoo.com

    ReplyDelete
  92. Salam..boleh email sy contact contractor untuk laminate floor tu?
    Email nnadiashams@gmail.com.thanks

    ReplyDelete
  93. Slm. Boleh share contact contractor & harga per sf. Tq.

    ReplyDelete
  94. slm sis...boleh email kan sy contact number contractor ni...
    nursyairah_84@yahoo.com

    tq

    ReplyDelete
  95. Salam, I want the quotation plez.. tq
    email : eyka_aries03@yahoo.com

    ReplyDelete
  96. salam puan. boleh share quotation dan contact no contractor? terima kasih. zurajz@gmail.com

    ReplyDelete
  97. As salam Mama Aliaa,
    Boleh share quotation dan contact no contractor? Thx loads.

    ahmad_weber@hotmail.com

    ReplyDelete
  98. Assalamualaikum kak. selamat hari raya :)

    Google punya google terjumpa blog akak. Alang-alang blogwalking sekali. Hihi
    Suka tengok. Nampak kemas je hasil kerja contractor. Kalau la boleh DIY kan :D

    Kak, sy nak jugak la contact no contractor + quotation. Ni email sy littleafazz@gmail.com.

    Terima kasih kak. ;)

    ReplyDelete
  99. salam sis, boleh email kan pd sy juga sis? berminat.. tq... lynnfauzi@yahoo.com

    ReplyDelete
  100. Salam sis^^...
    Sgt berminat...kindly share details yg sis dah share kat sumer org tu...tengkiu!
    hayati_mohamad@nwbm.com

    ReplyDelete
  101. Salam,

    Boleh emaikan contact no contractor dan quotation.. email saya suznana01@gmail.com.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  102. Sy nak jugak! n.iman318@gmail.com

    ReplyDelete
  103. Mama aliaa..boleh minta contact no jugak ker sis?memang dok cari2 kontraktor gak ni..agak2 brapa ni yer?
    Email ayuumohd@gmail.com

    ReplyDelete
  104. Sis,bileh emelkan pada I no contact contractor ni juga? TQ ya ☺
    amaliafauza@yahoo.com

    ReplyDelete
  105. Salam kak, saya pun tgh duk survey tuk buat flooring ni. Nak minta tolong akak bg details psl kontraktor ni dgn quotation boleh tak. E-mail sy linda1407@yahoo.com. Makasih kak

    ReplyDelete
  106. Salam kak, saya pun tgh duk survey tuk buat flooring ni. Nak minta tolong akak bg details psl kontraktor ni dgn quotation boleh tak. E-mail sy murnie_aquagirl@hotmail.con

    ReplyDelete
  107. Salam kak, boleh bg details contractor ni n quotation tak? Berminat nak buat jugak. Tq.. Ni email sy ferrerorocher83@yahoo.com

    ReplyDelete
  108. nk tau gak... info@wenkt.com dia di area mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petaling Jaya, Selangor. Tapi around KL or Selangor he can come

      Delete
  109. Assalamualaikum Puan. Boleh saya dapatkan info on the contractor yg buat your hse renovation and floorring? Appreciate if Puan boleh email kepada saya at aimee.zlsb@gmail.com,
    Terima kasih

    ReplyDelete
  110. salam..boleh email kan contact nama contractor dan boleh bgtau x berapa dia charge per sqft installation... thank you!
    dira.azhar@yahoo.com

    ReplyDelete
  111. Boleh email saya sekali tak? Qiminn_97@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. Boleh bg nombor phone org buat tu boleh x?ngn harga akak buat..nor_azura1984@yahoo.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  113. Salam kak,
    I dah penat cari contractor flooring sehingga nampak blog kak.
    Boleh kak sharekan quotation dan contact contractor dekat ericosn@hotmail.my?
    Many thanks!

    ReplyDelete
  114. Asjm...boleh bg nama kontraktor buat flooring tu....email saya dkab2004@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  115. X tau apa masalah internet syaa nih.....ntah berapa kali saya type.....saya nak buat flooring rumah..boleh email pd saya nama kontraktor dan harga ...(almaklum bajet ciput) dkab2004@gmail.com. Terima kasih

    ReplyDelete
  116. Lynnfauzi@yahoo.com

    Salam kak, Nak juga ya contct org tu.. tqqq..

    ReplyDelete
  117. nanti emelkan juga ye ke ahmadzakiikram91@gmail.com

    ReplyDelete
  118. salam kak nak tau juga marashikin@gmail.com

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates