Social Icons

Pages

Sunday, October 2, 2011

Update Rumah On Weekends

Tiles sudah mali!!!! Tak sabar nak tgk my contractor pasang. Berkotak2 you! Dunno which one is for dapur, for walls, for store (Ops! Jgn mrh, I letak gak tiles kat store utk nampak cantik). Kalau tak nampak macam kosong je with juz simen...



Plaster ceiling yg perlu final touch up...



I sempat snapped gambar penyengat yg buat sarang kat one of the windows. Ralit je Dik Man tgk dia masuk dlm lubang kat sarang tu. Dik Man called it "Sengat"..  


Nasib baik Abg tak ada bersama guntingnya. Kalau tidak kau dah jadi arwah dah kau.. Abg nya perangai, dia akan tangkap (jenis yg tak takut) and penyek kan any bugs, then kasi gunting dua! Kejam tak kejam!



Wah! Hampir semua rmh buat renovation. Nun di kejauhan, nampak tak tong2 kuning bagak tu utk buang all the batu and kayu... Tapi my house bukanlah yg 3 tingkat tu ye. Itu harganya pun bertingkat jugak tuh! Tak mampu akak... kok dah tua nanti pun dah tak mampu panjat tangga. Silap haribulan, hanya jadi penghuni tingkat bawah je...


Penuh boot kereta dgn brg2 yg nak di hantar. Ni baru downlights. We all tak shop kat satu kedai je. Ada beli kedai sana, ada kat kedai sini.. Merata.. Biasalah kan... cari the best price... Jenuh gak nak mengutipnya...


Kat tpt duduk pun terpaksa letak sbb tak cukup space. Kat kereta lagi satu pun ada brg gak. Ptg nanti nak hantar for the next trip! Hari ni je we all ulang alik from our house to rmh baru dah berapa kali dah. With the tols, rasanya, kami lah org yg paling byk contribute kat that Grand Saga highways...


Ha.. ni cooker hood I yg gedabak! Penuh satu kereta. Berat you! Perlukan 2 org lelaki utk angkat ni woooo....

2 comments:

  1. Salam...sekadar berkongsi.
    pakar kerja kayu - www.facebook.com/akarminda

    ReplyDelete

 
 
Blogger Templates