Social Icons

Pages

Sunday, August 14, 2011

RumahKu Untuk Disewa

Ni I nak citer lah kan pasal rumah I yang nak disewa.. hu..hu.. Rasa sayang pulak nak lepaskan rumah ni. Ni la tempat I berteduh since mula kahwin sampai dah beranak 4.. Dah lah dekat dgn KL, byk facilities plak tu. Time lunch pun I boleh lari balik rumah... Ops! Btw, rumah I kat Cheras, dekat HUKM...

Tapi nak wek camno kan? Keluarga dah makin mengembang, eloklah di bosa-bosakan ghumah tu.. Tapi rumah yang we all beli, nun jauh kek Kajang nun.. Tak camno den nak poie kojo.. Sure jam nye lah jalan... Reason beli kat Kajang, murah. Nak kata murah pun tak lah murah. Nanti I paste gambau2 kat sini, you all pandai-pandailah teka ye.. :)

Ramai gak yang soh I tepek gambar rumah I yang nak disewa ni. OK lah u ols, I present to you, my house...


Ni adalah dapur kesayangan beta. Cantik kan? Still maintain.. Concrete lagi you.. I berhabis gak lah for the renovation...


Ni bilik angkat I.. I furnished and decorated the room for my daughter ikut English country concept. Ramai yang terpesona melihat bilik ni.. Biasa lah kan... taste sape..? Akak gak kan..?


Ni bilik No. 2, kira bilik angkat my hubby. So, ikut dia lah nak decorate camno tapi kau! Ambik mak oooiii.. terang nya warna "wel-wel"... Tapi actually ada warna blue kat dinding sebeleh sini ye.. so balance lah..


Ni adalah bilik I, merangkap Master Bedroom... Siap air-cond lagi so tak de lah panas...


Bilik air No. 2 yang maintain. I laki bini memang perticular dgn kebersihan sejagat ni. no daki2 yek. Dulu 7 thn I tak ada maid, my house memang maintain bersih.. Geli geleman akak tgk kok ada daki sana sini.. And this bilik air sudah dipasang water heater ye..


Ni ruang tamu, angle taken from master bedroom.. tu pintu masuk...


Ni ruang tamu.. that leather sofa, kalau pindah we all angkut.. Mana leh tinggal cik.. Jahanam nanti!


Ni depan pintu masuk. Ada set golf my hubby and his topi collection. Bukan pro pun main golf.. Setakat men"jobo" (ha.. ni kena tanya org noghoghi, apo maksud eh) yo... Hiks! Sori ye yang.. Nyakat u sikit..


So, penetup kisah, sape2 yang nak sewa or beli rumah ni, can contact my hubby. Email I: salizatula@yahoo.com

1 comment:

 
 
Blogger Templates